Hoe vaak moet uw hond naar de trimsalon?

Dit is geheel afhankelijk van het ras waar uw hond aan toebehoort en natuurlijk wat uw wensen zijn. Hieronder vindt u een een globale richtlijn.

Poedel- en gelijksoortige vachten circa 4-8 maal per jaar
Ruwharige vachten circa 2-4 maal per jaar
Spaniel- en gelijksoortige vachten circa 2-6 maal per jaar
halflange en langharige vachten circa 3-6 maal per jaar

U kunt bij mij ook terecht voor alleen het uitborstelen/ontwollen van de vacht van kleine, middelgrote en grote honden zoals Berner Sennenhonden, Sint Bernhards, Herders (kort of langharig), Bobtails, Schotse herdershonden (collies), Labradoodles enz. Deze honden hebben vaak zoveel vacht dat het voor u bijna niet meer hanteerbaar is. Gewoonweg omdat de juiste spullen of de ervaring ontbreken. Een regelmatig bezoek aan de trimsalon kan u helpen om de vacht in optimale conditie te houden en klitten te minimaliseren. Tevens voorkomt dit veel haarverlies in huis.

Ook kortharige honden kunnen een bezoekje brengen aan de trimsalon. In de periodes dat zij verharen, kan ik u helpen dit ongemak tot een minimum te beperken. In de trimsalon heb ik diverse mogelijkheden om de dode haren zoveel mogelijk te verwijderen zodat de ruiperiode niet zo lang hoeft te duren.

Bij een trimbehandeling wordt de hond helemaal nagekeken. Het komt voor dat ik iets ontdek wat verdere aandacht verdient (een knobbeltje of een wondje). Als dit het geval is, zal ik u hiervan op de hoogte stellen zodat u eventueel kunt overleggen met de dierenarts. U ziet, de trimster is niet alleen een kapster, ze is een gediplomeerde specialist bij wie het welzijn van de hond vooropstaat. Er is een gedegen opleiding aan vooraf gegaan waarbij alle facetten van het welzijn van de hond zijn behandeld.

Als u met uw muis over onderstaande foto's gaat, ziet u de "voor en na":

    

Beautiful Dogs

Arina Jonkers
Hondentrimster

Hoogveldweg 2
5315 AG Kerkwijk

T: 06 - 488 109 11
E: info@beautifuldogs.nl

Kvk: 53706013

Afspraak maken

 

 

Copyright © Beautiful Dogs. All rights reserved. Algemene voorwaarden. Powered by sLaunch.nl